Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici organizează concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacantă de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj. Proba scrisă va avea loc în 1 aprilie, ora 10, urmând ca data şi ora interviului să fie stabilite ulterior.
În prezent, funcţia este ocupată de Ligia Marincaş, care a fost numită în 2012 prin ordin al Ministerului Sănătăţii. „Se organizează concurs întrucât numirile pentru aceste posturi, în majoritatea direcţiilor, au fost făcute pentru perioadă determinată”, a precizat directorul DSP Sălaj.
La concurs au mai fost scoase posturile de conducere a încă 13 direcţii de sănătate publică din ţară. Este vorba de Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Călăraşi, Dolj, Galaţi, Hunedora, Ialomiţa, Olt, Prahova şi Satu Mare.
Întrebată dacă intenţionează să-şi depună candidatura, Ligia Marincaş a menţionat că, cel puţin deocamdată, nu a luat vreo decizie în acest sens. „Nu ştiu încă, vom vedea, vom analiza”, a spus oficialul instituţiei sălăjene.
Candidaţii interesaţi au la dispoziţie 20 de zile pentru a-şi depune dosarele la sediul ANFP. Acestea vor conţine: copia actului de identitate, formularul de înscriere, conform anexei nr. 3 la HG nr. 611/2008, modificată, copiile diplomelor de studii şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, copia carnetului de muncă sau adeverinţă care atestă vechimea în muncă şi, după caz, în specialitate, cazierul judiciar (poate fi înlocuit cu o declaraţie pe proprie răspundere), adeverinţă care să ateste starea de sănătate corespunzătoare şi declaraţia pe propria răspundere/adeverinţă care atestă că nu a desfăşurat activităţi de poliţie politică.
Pentru a participa la concurs şi a ocupa funcţia publică trebuie îndeplinite o serie de condiţii, precum: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în ştiinţe economice, ştiinţe juridice sau ramura de ştiinţe medicină, iar vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice să fie de minimum trei ani.
Actualul director, numit de Ministerul Sănătăţii
Reamintim că la finele lunii ianuarie 2012, Ministerul Sănătăţii o numeşte, prin ordin, la şefia DSP Sălaj pe Ligia Marincaş, la doar cinci zile după ce Gabriel Nae a fost repus în funcţia de director.
Nae a ajuns şef al instituţiei sălăjene în luna noiembrie a anului 2010, fiind sprijinit politic de către UDMR. După doar două luni, el a demisionat în urma mediatizării unei condamnări la un an de închisoare cu suspendare, pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. Printr-un ordin al Ministrului Sănătăţii de la acea dată, Gabriel Nae pierdea nu doar fotoliul de director, ci şi statutul de funcţionar public. Ca urmare, a atacat în instanţă decizia respectivă şi a câştigat. În luna aprilie 2013, Curtea de Apel Cluj a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă, prin care Nae este repus în postul din care a fost revocat de două ori şi dispune acordarea sumei de 10.000 de lei, reprezentând daune morale, precum şi a veniturilor neîncasate de la data eliberării din funcţie şi până la repunerea în funcţie.
La circa o lună după ce şi-a recâştigat în instanţă postul de director executiv al DSP Sălaj, Gabriel Nae a primit şi ordinul de numire în funcţie de la Ministerul Sănătăţii. Cu toate acestea, la sfârşitul lunii mai 2013, pe principiul „ce-i în mână nu-i minciună”, Nae alege să rămână director adjunct economic al instituţiei. În acest sens, el şi-a negociat postul de adjunct, pe care îl ocupa provizoriu, oferind la schimb fotoliul cel mai înalt din Direcţie. „Am făcut o înţelegere şi am acceptat mutarea mea definitivă pe postul de director adjunct”, declara, la momentul respectiv, Gabriel Nae.
Ce mai cauta acest personaj prins baut pe un post de director ?
Da cei cu certificat de handicap ?
alo !
Ligia Marincas este sprijinita de T.Marc.
ea si roscata de la (in)cultura, specialista in baluri !